Auteursfoto Tine Bergen

Tine Bergen

Zit je graag op het puntje van je stoel en sla je daarbij dan ook liefst 20 pagina’s per minuut om? Dan moet jij bij Tine zijn! Geboren (1981) en getogen in het Leuvense, schrijft ze – met hulp van haar sidekat Pickles – verhalen die jou van je dagdagelijkse dosis spanning voorzien. Tine was altijd al een boekenwurm en droomde ervan om zelf boeken te schrijven. Ze geniet echter niet alleen van het creëren van verhalen, maar ook van de andere leuke dingen des levens: vrienden, familie en… lekkers uiteraard!

www.tinebergen.be

Foto auteur Nico de braeckeleer

Nico De Braeckeleer

Nico wil zoveel mogelijk verschillende dingen schrijven, en liefst ook aan een redelijk tempo, want hij houdt niet van stilzitten. Hij schreef al prentenboeken, jeugdboeken, young adult boeken, romans, kortverhalen, strips, non-fictie, theaterstukken, televisiescenario’s voor jeugd en volwassenen en films, zoals bijvoorbeeld K3 films en Nachtwachtfilms voor Studio 100. Enkele van de boekenreeksen van zijn hand bij Baeckens zijn “Adem”, “Manon op de manege”, “Het Kattenmeisje” en “Soccer City”.

www.nicodebraeckeleer.be

nico.de.braeckeleer@telenet.be
Foto van auteur Inge Bergh

Inge Bergh

Inge Bergh droomt er al sinds haar kindertijd van om schrijfster te worden. Op jonge leeftijd is ze dan ook altijd aan het lezen en schrijven. Tijdens haar studies ontdekt ze haar voorliefde voor geschiedenis en literatuur.  De boeken die ze zelf schrijft voorziet ze steevast van een goede dosis spanning en een flinke schep humor. Inge woont met haar man en 2 zonen net buiten de poorten van het prachtige Brugge.

auteursfoto van Marieke van Hooff

Marieke Van Hooff

Marieke van Hooff (1976) is germaniste, muzikante en actrice. De afgelopen jaren verwierf ze vooral bekendheid met haar hilarische kinderboeken, vaak gepubliceerd in combinatie met zelfgeschreven kinderliedjes. Haar universums zijn tijdloze, warme, grappige werelden vol fantasie waarin kinderen urenlang opnieuw en opnieuw kunnen verdwalen. Naast kinderboeken schrijft Marieke af en toe scenario’s (Ketnet en VTM-K-zoom), maakt ze haar eigen theatervoorstellingen (al dan niet gebaseerd op haar boeken) en vertaalt ze tekenfilmscenario’s. Haar stem hoorde je zeker al in een tekenfilm of animatiereeks.

foto credit: Barney Cokeliss

Auteursfoto Bjorn Van den Eynde

Bjorn Van den Eynde

Bjorn is een jeugdauteur, scenarist en regisseur uit Lier, België. Hij schrijft niet alleen de superspannende reeks Team Mortis, maar ook verschillende films en tv-scenario’s (Ghost Rockers, Campus 12, Amika, Hotel 13, Galaxy Park en Mega Mindy). De eerste film die hij schreef, won de Ensor voor beste jeugdfilm. Bjorn is niet alleen dol op schrijven, maar is ook altijd te vinden voor een babbel met zijn lezers en lezeressen en dan nog het liefst tijdens het leukste evenement van het jaar: de Boekenbeurs!

Auteursfoto Steven Dhondt

Stedho

Steven Dhondt (stedho) tekent al zijn hele leven. Agenda’s, schoolboeken en schoolbanken stonden boordevol tekeningetjes. Na een opleiding en korte carrière als ingenieur-architect, maakte Steven alsnog de grote sprong naar fulltime illustrator. Illustraties voor diverse kinderboeken en strips (van o.a. jeugdschrijver Marc de Bel) en zijn woordeloos solo-debuut Ooievarken (Oogachtend) bleven niet onopgemerkt. Na enkele kortverhalen en gesmaakte bijdrages aan de beeldverhalenbundels Bruss1 en Bruss2, werd het tijd voor het grotere stripwerk: Red Rider. Steven beviel inmiddels van een tweede woordeloos solo-album, Daan Quichot, en zet nu ook zijn eerste stappen als stripauteur in Frankrijk.

www.stedho.myportfolio.com

auteursfoto isabelle gielen

Isabelle Gielen

Isabelle Gielen is schrijfster, logopediste en mama van drie zonen. Toen haar oudste zoon leerde lezen, merkte ze dat zelf lezen echt ‘werken’ was en haar zoontje vond voorleesboeken veel boeiender dan de boekjes die hij al zelf kon lezen. Toen groeide het idee om een samenleesboek voor beginnende lezers te schrijven. Leesplezier voor beginnende lezers, dat is haar passie. Hierover geeft ze ook vormingen aan ouders en leerkrachten. Isabelle geeft ook auteurslezingen over haar boeken.

www.isabellegielen.com

foto rocio del moral

Rocío del Moral

Rocío del Moral werd geboren in Spanje in een dorpje ZO klein, dat de boeken met een bibliobus kwamen. Al die reizende boeken, geleende verhalen en wondermooie beelden gaven haar zin om haar eigen verhalen en boeken te creëren. Een andere kinderdroom van haar, de wereld ontdekken, probeert ze te combineren met haar artistieke aspiraties. Wist je dat ‘rocío’ – die toch wat speciale naam – ‘dauw’ betekent?

www.rociodelmoral.com

foto Sarah

Sarah Corynen

Sarah Corynen is een Belgische designer. Oorspronkelijke volgde ze een modeopleiding en in februari 2014 startte ze haar eigen creatieve studio. Haar tekeningen zijn hoofdzakelijk geïnspireerd door dagdagelijkse situaties, dieren en de natuur. Haar grafische taal kan je omschrijven als gedurfd, eenvoudig, bruut, gevat, rechtdoorzee en met een sprankje humor.

www.sarahcorynen.com

Luc Embrechts

Luc Embrechts

Sinds 20 jaar kwamen er regelmatig ideetjes in zijn hoofd voorbijgeflitst, meestal heel maf. Een klein stemmetje – een soort muze – fluisterde ze gedurende 20 jaar in zijn hersenpan. Tot hij er op een goede dag in 2001 aan begon. Sindsdien schrijft hij zowel bloedstollend spannende als blaasverlammend grappige boeken. Je kent hem vast wel van de Dir-Yak Omnibussen, Vampierzootje, Uitvinderszootje en Rascal. Luc geeft ook heel wat lezingen in scholen en bibs! Meer weten? Surf dan als de bliksem naar zijn webstek!

www.luc-embrechts.be

portretfoto Melvin

Melvin

Wout Schildermans, ook wel gekend onder zijn alias Melvin, is de tekenaar van de knotsgekke Mevrouw Moes-boeken van de hand van Marieke van Hooff. Hij studeerde illustratieve vormgeving in Hasselt en woont in Antwerpen. Een creatieve duizendpoot, zo kan je Melvin het best omschrijven.
Hij tekent, schildert en maakt grafisch werk. Melvin houdt van muziek op vinyl, koffie in zijn atelier en museums op reis.

www.mistermelvin.com

Portret Jan van Lierde

Jan Van Lierde

Deze illustrator en animator van Belgische bodem maakte samen met Isabelle Gielen en Emy Geyskens enkele leuke samenleesboekjes zoals Kat wil zon, Sam is woest en Mol in de put. Momenteel heeft hij al meer dan 60 boeken op zijn naam en zorgde hij voor het artwork van twee prijswinnende animatiefilms, wauw! Naast illustreren geeft Jan Van Lierde ook interactieve lezingen en te gekke workshops. Meer info vind je op zijn website!

www.janvanlierde.be

Portret Filip

Filip Heyninck

Filip Heyninck tekent in de stijl van de strips waar hij mee opgroeide (Suske en Wiske, De Smurfen, Bollie en Billie, …) en zet deze naar zijn eigen hand. Zijn eerste strips – De S.P.O.R.T.S bende – samen met Nico De Braeckeleer, verscheen in 2018 bij Baeckens. Zijn strips bereiken verschillende doelgroepen, dat bewees hij met de “vertaling” van een kinderboek in gebarentaal. Filip deelt ook graag zijn kennis tijdens een workshop cartoon- en striptekenen. Check zeker zijn website voor meer info!

www.filipheyninck.com

Portret Eleni

Eleni Debo

Ben jij ook zo verliefd op de covers van Het College van Tine Bergen? Wel, deze werden geïllustreerd door creatieveling Eleni Debo, een Belgische illustratrice en visueel artieste, gevestigd in Italië. Haar prachtige illustraties werden al bekroond met een World Illustration Award in de categorie ‘Editorial’. Neem zeker een kijkje op Eleni’s website voor haar hele portfolio!

www.elenidebo.com

foto eugene and louise

Eugene and Louise

Eugene and Louise is een creatieve studio, opgericht door Glenn D’Hondt en Sylvia Meert. Dit bekroonde duo verzorgde  onder meer de illustraties van Pieter Vandenbroeckes Bouw je eigen land en Stem voor mij. Op hun website kan je meer van hun werk vinden waaronder de nieuwe huisstijl van Ketnet, bordspelen, animatieseries, en nog veel meer!

www.eugene-and-louise.com

cartoon eric bouwens

Eric Bouwens

Eric Bouwens is een tekenaar in hart en nieren, hij maakte van zijn passie zijn beroep. Hij illustreerde onder andere de grappige Beweeg je mee boekjes en schreef Sinterklaas en de Circuspieten, die hij bovendien ook illustreerde. Wanneer hij niet aan het tekenen is, luistert hij naar muziek of speelt deze helemaal zelf. Een multitalent!

www.ericbouwens.be

auteursfoto Henk van der Gugten

Henk van der Gugten

Henk van der Gugten tekent al zo lang hij zich kan herinneren. Al in de kleuterschool kladde hij alles vol met zijn tekeningen, en hij is daar nooit meer mee gestopt. Henk geeft muziek- en tekenles en woont in Nederland. Zijn debuut bij Baeckens was in 2019 met De familie Slotje. Ondertussen heeft hij al zeven boeken gepubliceerd bij Baeckens, waaronder de Molboekjes en Hoe ging dat ook alweer?

www.henkvandergugten.com

foto davide

Davide Morosinotto

Davide Morosinotto is een schrijver van Italiaanse bodem. Naast schrijver is hij ook journalist en copywriter. Met Het mysterieuze horloge van Walker & Dawn viel hij wereldwijd in de prijzen. Zo werd deze titel bekroond met een Vlag en Wimpel en met de Italiaanse Andersen Award. Hij werd ook genomineerd voor onze eigen KJV 2019-2020.

Gillian Phillip

Erin Hunter

Erin Hunter is een groep van Britse en Amerikaanse schrijvers en editors die samen de geweldige Warrior Cats-reeks bekend hebben gemaakt. Het idee voor Warrior Cats ontstond bij Vicky Holmes, op vraag van haar uitgever. Eerst was ze niet zo enthousiast, aangezien ze geen fantasy-lezer is en bovendien eerder een hondenpersoon is. Maar gelukkig kon ze zich toch vinden in de wereld van Warrior Cats – and the rest is history.

www.warriorcats.com

auteursfoto Catherine Doyle

Catherine Doyle

Catherine Doyle is geboren en getogen in West-Ierland. De Stormwachter-serie werd al vertaald in 20 talen, waaronder het Nederlands. De serie speelt zich af op Arranmore, een magisch eiland waar Catherine’s grootouders opgroeiden. Het eerste boek werd vol lof ontvangen en behaalde al vele internationale prijzen. Wist je trouwens dat Baeckens’ covers van Stormwachter haar favoriet zijn? Ze werden getekend door Michael Šumberac, een illustrator uit Kroatië.

www.catherinedoylebooks.com

 

foto credit: Julia Dunin

Neal Shusterman, auteur © Gaby Gerster

Neal Shusterman

De Amerikaanse Neal Shusterman werd al bekroond met vele awards voor zijn werk als schrijver. Waneer hij geen boeken schrijft, werkt hij ook mee aan vele televisieseries, waaronder een serie die hij samen met zijn zoon Jarrod produceert. Neal en Jarrod werkten ook samen aan Dor, een boek over de klimaatproblematiek dat alom geprezen werd. Neal Shusterman is een echte storyteller die een heel publiek weet in te pakken, zowel als spreker en als schrijver.

www.storyman.com

auteursportret Marta Sorte

Marta Sorte

Marta Sorte is een Italiaanse illustrator die bekend staat om haar schattige tekeningen, vooral van diertjes. Ze studeerde grafisch design en ging daarna naar de International School of Comics waar ze de wonderlijke wereld van illustreren ontdekte. De 1001 diertjes die je kunt vinden in 1001 dieren zoeken zijn allemaal van Marta’s hand. Ook Mijn grote taterflaterboek van auteur Inge Berg voorzag Marta van illustraties.

www.martasorte.it

illustratie credit: Marta Sorte

auteursportret Tom Percival

Tom Percival

Tom Percivals felgekleurde boeken springen meteen in het oog! Hij schrijft deze pareltjes niet alleen, maar illustreert ze ook zelf. Leren lezen deed Tom bij het licht van een gaslamp, aangezien hij opgroeide in een stacaravan in hartje Engeland. Nu woont Tom in een huis samen met zijn gezin en leest hij bij normaal licht. Zijn favoriete kleur is turquoise; misschien een leuke kleur voor zijn volgende boek?

www.tom-percival.com

foto credit: pan macmillan website

Heidi Jaspers

Heidi Jaspers verzint al heel haar leven versjes en rijmpjes. Bij elke gelegenheid tovert zij liedjes uit haar hoed alsof het niets is, voor een verjaardag, een huwelijk, een geboorte… Om er een paar te noemen. Intussen is ze niet alleen mama, maar ook oma. Heidi maakt dagelijks haar kleinkinderen aan het lachen met grappige (en soms een beetje brutale) verhalen. Ze debuteerde bij Baeckens met Hoe ging dat ook alweer?, een sprookjesboek vol leuke twists.