tips

5 tips voor tijdens de krokusvakantie


De krokusvakantie staat weer voor de deur! En dat betekent ook dat je tijd hebt voor leuke activiteiten. Wij geven jou vijf tips zodat jij je zeker niet verveelt tijdens de vakantie.

 

Tip 1: Daguitstap naar Boekhandel Pardoes

Boekhandel Pardoes is gelegen in het hartje van Mechelen en heeft de allerleukste kinderboeken en speelgoed! Natuurlijk kan je ook online bestellen, maar het is toch veel leuker als je er een gezellige daguitstap van kunt maken en in de boekhandel zelf kunt rondsnuffelen naar jouw nieuwe favoriet!

 

Tip 2: Lees eens een boek voor!

Boeken zijn leuk om te lezen, maar heb je al eens een boek voorgelezen? Dan hebben andere om je heen er ook plezier aan! Probeer maar eens met Kleed je aan! van Jane Foster, waarbij je tijdens het voorlezen ook kan schuiven met de flapjes! Of ga voor het prachtige De Gouden Eenhoorn, een dromerig verhaal over eenhoorns. Liever wat spanning in je verhaal? Dan is De familie Slotje het voorleesverhaal voor jou!

Tip 3: Zet een boek in de kijker

Ga je in de krokusvakantie langs een boekhandel en zie je een Baeckens boek staan dat jij helemaal geweldig vindt? Zorg er dan voor dat meer mensen het boek zien en zet het zelf in de kijker! Zorg er wel natuurlijk voor dat het boek bij de rest van de exemplaren blijft door een boek uit het rijtje met de cover naar voor te draaien. Zo ziet iedereen het boek meteen! En psst, vergeet niet om een foto te nemen en die naar ons toe te sturen.

 

Tip 4: Aan de slag met een doeboek

Zin om iets creatief te doen? Dan is ART PLAY het ideale boek om je mee te amuseren tijdens de krokusvakantie! Haal je kleurpotloden, verf en krijtjes maar boven en ontpop jezelf tot een echte kunstenaar!
Geen inspiratie om te knutselen? Reis dan al spelenderwijze de wereld rond met het Wondere Wereld Spelletjesboek; zoek, ontdek en puzzel!

covers van art play en wondere wereld spelletjesboek

Tip 5: Creatief met je boekenkast

In je boekenkast staan vast een hele hoop mooie boeken met al even mooie covers. En deze wil je natuurlijk delen met al je vrienden! Waarom ga je niet eens creatief aan de slag met de covers? Teken ze na, ontwerp een nieuwe cover, zet ze op een creatieve manier op de foto of maak kunst door je boeken in leuke vormen te plaatsen!

 

Zo, nu weet jij zeker wat te doen tijdens de krokusvakantie! En als je al deze dingen hebt gedaan, kun je natuurlijk nog altijd een van onze toffe boeken lezen. Veel plezier en een fijne vakantie!