tips

Aanraders van onze uitgevers: Lise


De najaarsfolder van Baeckens is er! Het belooft een najaar te worden vol met prachtige, spannende en leuke titels. Ben jij nog niet zeker welke je op je verlanglijstje wil? Of kun je echt niet kiezen? Lees dan snel verder want onze uitgevers tippen welke boeken jij écht moet lezen. Vandaag aan het woord: Lise!

Tips van Lise

Het is nooit gemakkelijk om slechts een paar tips te kiezen uit onze nieuwe catalogus. Al onze boeken worden immers met zoveel liefde gemaakt, en elk boek heeft iets bijzonders! Maar goed, voor het doel van deze blog zal ik een paar van mijn favoriete titels highlighten…

Mol viert kerst en Mol helpt Muis

Mol is het hoofdfiguurtje van een nieuwe gelijknamige reeks en oh boy – hij is schattig tot de duizendste! Mol werd gecreëerd door Henk van der Gugten (die we al kennen van Prinses Eleonora en De familie Slotje). Hij postte het op Instagram, en toen Marieke van Hooff dat zag, moést ze er gewoon verhaaltjes bij schrijven.

De boekjes van Mol zijn klein, schattig en bevatten telkens een kort verhaaltje op rijm. Ze zijn perfect als cadeautje voor kinderen van alle leeftijden J En voor een klein prijsje beschikbaar, dat is ook mooi meegenomen (ha, snap je ‘m?).

De atlas van de allergrootste reizen

Dit is echt een vét boek. Het bevat prachtige landkaarten met de routes van ontdekkingsreizigers en via een virtual reality app worden hun reizen ook geanimeerd. Dit boek is ideaal als cadeautje voor jonge geschiedenisfans, of gewoon voor jezelf, om naar te kijken. Een pareltje!

De verloren bloem van de sjamaan

Dit is het nieuwste boek van de Italiaanse wonderschrijver Davide Morosinotto. Het wordt opnieuw prachtig vertaald door Manon Smits en Pieter van der Drift. Het eerste boek dat we van hem uitgaven, Het mysterieuze horloge van Walker & Dawn, werd bekroond met een Vlag & Wimpel. Het tweede boek, Twee fonkelrode sterren in de blinkend witte sneeuw, werd getipt in de Grote Vriendelijke Podcast. De verwachtingen voor dit derde boek zijn dus hooggespannen!

Als je Morosinotto al gelezen hebt, weet je dat zijn verhalen prachtig geschreven, ongelooflijk diepgaand en vooral heerlijk avontuurlijk zijn. Als je hem nog niet hebt gelezen… Waar wacht je dan nog op?!

Jane Doe – Sleutel der Zielen

Het tweede deel van Jane Doe heeft een beetje vertraging opgelopen, maar dit najaar komt het er – in volle vaart! – aan. Dit boek is ideaal voor wie houdt van een sterk vrouwelijk hoofdpersonage, heerlijke humor en vooral veel avontuur. Indiana Jones, move over! Jane Doe is here!

Bron – Ziel

Nico de Braeckeleer werd dit jaar al bekroond met de eerste plek bij de KJV met zijn reeks Adem. Met Bron brengt hij een nieuwe reeks, en deze keer gaan we meer de science fiction tour op. Ziel is het eerste deel in de reeks en vertelt het verhaal van Zoë, een meisje dat na een zwaar verkeersongeval allerlei rare visioenen krijgt… Spanning gegarandeerd!

Team Mortis – Stille Waters

De Boekenbeurs in Antwerpen mag dit jaar dan wel niet doorgaan, maar Bjorn Van den Eynde houdt zich aan zijn jaarlijkse afspraak met zijn fans. Het nieuwe deel van Team Mortis zal eind oktober in de rekken liggen, met deze keer een koelbloedige klimaatbeweging als hoofdverdachte… Erika Storm is terug, people!

 

Je kan de gehele najaarsfolder ook hier terugvinden!