tips

Boekentips in tijden van Corona


Ben je al het scrollen op sociale media en het bingewatchen ook beu? Wil je graag even ontsnappen aan alle ellende in de realiteit? Dan hebben we goed nieuws voor jou! Hieronder vind je vijf top boeken die je kan lezen nu we allemaal ‘in ons kot’ moeten blijven. Er is voor iedere leeftijd wat wils! 

Tip #1: Daan Quichot en de spaghetti van Opa Pier (Stedho)

Daan Quichot is een kleine held met grootste plannen. Geen uitdaging is hem teveel. Op een dag gaat hij met zijn kat opzoek naar de lekkerste ingrediënten voor de spaghetti van Opa Pier. Samen met zijn metgezel klimt, tuimelt, valt, hobbelt… hij de wijde wereld tegemoet op weg naar zijn eerste grote avontuur!

Daan Quichot en de spaghetti van Opa Pier is een heerlijk avontuur zonder woorden en met prachtige illustraties. Het boek kan worden bekeken of voorgelezen. Het perfecte boek waar jong en oud van kan genieten!

Dit boek is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar. Je kan het boek hier bestellen.

Daan Quichot en de spaghetti van opa pier

Tip #2: Missie Piraat (Geronimo Stilton)

Volg Geronimo, Benjamin, Duifje, Professor Albert Wanrok en Keetje op deze twaalfde reis doorheen de tijd. Met de allernieuwste tijdreismachine van Professor Wanrok reist de familie naar Mauritius in het jaar 1608. Eens ze zijn aangekomen slaat het noodlot toe: ze worden gevangengenomen door een groep boze piraten onder leiding van Ferosia Piratessa. Kan Geronimo een plan ontdekken om te ontsnappen? Ontdek het snel in de nieuwe Reis door de Tijd van Stilton!

Dit spannend boek is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar. Je kan het boek hier bestellen.

Geronimo Stilton Missie piraat

Tip #3: Bravelands: De Outsider (Erin Hunter)

Bravelands is de nieuwe topserie van bestsellerauteur Erin Hunter. In Outsider, het eerste boek uit de reeks, komen een jonge baviaan, een leeuwenwelp en een jonge olifant met een speciale gave samen door een spelling van het lot. Ze zijn anders dan de andere dieren uit het rijk en dat maakt hen de outsiders van Bravelands.

Ondanks ze alle drie nog jong en onervaren zijn, moeten ze de poten in elkaar slaan als ze de vrede willen bewaren tussen de verschillende dieren in het rijk, wanneer de rust plots wordt verstoord door moord en bedrog.

Dit spannend, mythisch boek is geschikt voor kinderen vanaf 10 jaar. Je kan het boek hier bestellen.

Bravelands de outsider

Tip #4: Twee fonkelrode sterren in de blinkend witte sneeuw (Davide Morosinotto)

‘Twee fonkelrode sterren in de blinkende witte sneeuw’ is het nieuwe boek van Davide Morosinotto. Het verhaal gaat over de tweeling Viktor en Nadja uit Leningrad. Wanneer ze twaalf jaar zijn verklaard Hitler de oorlog aan de Sovjet-Unie. Daarom beslissen hun ouders om hen weg te sturen naar een veiliger gebied, maar belandden per ongeluk op twee verschillende treinen. Elk hebben ze een paar schriftjes. Nadja schrijft met blauw. Viktor met rood. Deze schriftjes schrijven ze vol over hun rol in de slag om Leningrad, de winterkoud, onverwachte vriendschappen en de kracht van hoop.

Dit meeslepend verhaal over kleine helden in een grote oorlog is geschikt voor kinderen vanaf 12 jaar. Bovendien werd dit boek bekroont met een Vlag en Wimpel. Je kan het boek hier bestellen.

Twee fonkelrode sterren in blinkend witte sneeuw

Tip #5: Het College – Ondergang (Tine Bergen)

Ondergang is het laatste boek in de bloedstollende serie ‘Het College’ van Tine Bergen. Het laatste deel vertelt het verhaal van zeven Japanse leerlingen die voor een uitwisselingsproject tien dagen naar het college komen. Op weg van de luchthaven naar het college gebeurt er iets vreselijk: de bus is verdwenen! Niet veel later ontvangt de directeur een doos vol menselijk haar met de mededeling dat de dader verder zal snijden als er niet snel zeven vrijwilligers komen om deze uitwisselingsstudenten hun plek in te nemen. Wat volgt is een helse speurtocht tegen de klok vol wantrouwen.

Dit spannend, onvoorspelbaar boek is geschikt voor jongvolwassenen vanaf 14 jaar. Je kan het boek hier bestellen.

Het college ondergang