nieuws

De leukste boeken voor Sinterklaas en Kerst!


Heb je nog geen idee wat je dit jaar graag wil krijgen in je schoen? Niet getreurd! Wij geven je enkele leuke tips die Sinterklaas zeker niet zal overslaan.

Samen lezen

Er was eens…

Op zoek naar een prachtig sprookjesboek? Ontdek de sprookjes van Assepoester, Belle en het Beest, Sneeuwwitje en nog vele anderen in hun originele vorm!

Dit prachtige prentenboek zit vol humor, spanning en ontroering en vooral… vol rijm! De kleurrijke illustraties brengen de sprookjes echt tot leven. Op elke pagina zal je telkens nieuwe details ontdekken! Zo maakt niet alleen de hilarische tekst, maar ook de originele tekenstijl ‘Er was eens…’ tot een echt musthave sprookjesboek!

Er was eens

Er was eens… (9789492616029 – € 14,95)

 

Uki: Kijkboek eerste woordjes

Naarmate je baby groeit, worden geluiden en visuele prikkels steeds belangrijker. Door beelden aan te wijzen en woordjes voor te zeggen, help je je kindje om dingen te herkennen en woorden te leren. Met dit leuke kijkboek van Uki stimuleer je de taalontwikkeling van je kind. Een groot kijkboek voor peuters over herkenbare thema’s: spelen, eten, de natuur, het lichaam, kleuren, tegenstellingen en vormen.

UKI mockup

Uki: Kijkboek eerste woordjes (9789059245969 – € 14,99)

 

Wie ben ik?

Ik heb een schattige krulstaart en een roze kleur. Knor, knor, sta ik te knorren in de stal. Wie ben ik?
Ik heb twee kleine, puntige oren. Als je me streelt, zal je mijn gespin horen. Wie ben ik?
Aan de hand van korte raadseltjes maak je kennis met de dieren. Kan je ze allemaal herkennen?

Wie ben ik huisdierenWie ben ik boerderijdieren

Wie ben ik? Huisdieren (9789492616340 – € 9,99)

Wie ben ik? Boerderijdieren (9789492616333 – € 9,99)

 

Kijk en voel

Peuters en kleuters vinden dit voelboekje vol bijzondere dieren geweldig!

Brrr…
Dit boek zal je warm houden in de koude winter!
Voel de zachte vacht van de ijsbeer,
en de gekke huid van de walrus!
Leer op een leuke en speelse manier vanalles bij over
de dieren in de sneeuw.

Kijk en voel: dieren in de sneeuw

Kijk en voel: Dieren in de sneeuw (9789492616135 – € 14,95)

 

Leuk om alleen te lezen!

Het mysterieuze horloge van Walker & Dawn

Het mysterieuze horloge van Walker & Dawn cover

We waren met z’n vieren vertrokken.
Te Trois de dappere, die alles uit het leven wilde halen.
Eddie de sjamaan, die de geheimen ervan wilde ontdekken.
Petit, die klein was, maar groot wanneer nodig.
En Julie de onkwetsbare, die gewoon gelukkig wilde zijn.
Te Trois, Eddie, Petit en Julie zijn totaal verschillend, maar ook de beste vrienden. Wat ze gemeenschappelijk hebben, is een catalogus van een postorderbedrijf, drie dollar om te besteden én heel veel zin om de wereld te ontdekken. Wanneer ze in plaats van de revolver die ze hebben besteld een oud, kapot horloge ontvangen, hoeven ze er geen twee keer over na te denken; ze gaan op weg naar Chicago om het te ruilen. Ze reizen met een goederentrein, en met een stoomboot over de Mississippi, krijgen te maken met een lijk in drijfzand, professionele oplichters en valsspelers, corrupte politieagenten, slechteriken die goed lijken en goede mensen die dat helemaal niet zijn… om nog maar te zwijgen van een onopgeloste misdaad en een heleboel geld!

Het mysterieuze horloge van Walker & Dawn (ISBN 978 90 5924 600 3 – € 16,95 – verschijnt 3 december in de boekhandel)

Bedtijdverhalen voor rebelse meisjes 2

Bedtijdverhalen voor rebelse meisjes

Hét vervolg op de New York Times-bestseller die miljoenen meisjes over de hele wereld inspireert om je hart te volgen, je hoofd te gebruiken en je bovenste best te doen. Bedtijdverhalen voor rebelse meisjes 2 is een nieuwe verzameling van honderd bedtijdverhalen over buitengewone vrouwen, van Nefertiti tot Beyoncé, van Rosalind Franklin tot J.K. Rowling. Koninginnen en activisten, ballerina’s en advocaten, piraten en computerdeskundigen, astronauten en uitvinders – een bont gezelschap van vrouwen die je het gevoel geven dat de mogelijkheden onbegrensd zijn.

Bedtijdverhalen voor rebelse meisjes 2 (9789082834345 – € 19,95)

 

Ikke, een handleiding

Ikke, een handleiding

Wat doe jij het allerliefste buiten? Hoe ziet je haar eruit? En als je een band zou hebben, hoe zou die noemen? In dit boek is plaats voor al deze dingen, maar ook voor je super-mega-grote geheimen, zoals dingen die helemaal niemand over je weet of welke naam je liever had gehad.

Vul dit boek in op een regenachtige dag, of verspreid de pagina’s over een jaar. Voor je het weet, zul je een hoop nieuwe dingen over jezelf leren!

Ikke, een handleiding (9789069245150 – € 12,95)

 

Dit boek gaat NIET over mevrouw Moes en haar kakkerlakken

Dit boek gaat niet over mevrouw Moes en haar kakkerlakker

Maar waar gaat het dan wel over?

Over de familie Ginderachter: een familie die iedere dag wiebelt tussen 10 en 12. Over de president van Madagaskar. Over de rotte tand van de pekinees van de Minister van Buitenlandse Zaken. Over ringstaartmaki’s, een verdachte butler en een schietgrage veiligheidsagent. Over vermeende vliegtuigkapingen, baobabvruchten en over tandflossen. Over personages die tilt slaan en vertellers die daar mee om moeten gaan.

Dit boek gaat NIET over mevrouw Moes en haar kakkerlakken gaat echt niét over mevrouw Moes (en ook niet over haar kakkerlakken), maar het is wel één van de meest hilarische boeken ooit gelezen! Het is het tiende boek van Marieke Van Hooff en de geweldige tekeningen van Mister Melvin (bekend van onder andere De bokrokker van het Geluidshuis) maken het boek nòg beter.

Dit boek gaat NIET over mevrouw Moes en haar kakkerlakken (9789059243989 – € 14,95)

 

Young Adult

Onderstroom

Onderstroom cover

Het College is een psychologische thrillerreeks over een seriemoordenaar die graag manipuleert. Dus kiest hij slachtoffers, maar ook daders. Hoe makkelijk is het om mensen te doen moorden?

Het is een traditie: wie in het vijfde jaar zit, moet mee op survivalkamp op een eilandje voor de Noordzeekust. Een onheilspellende boodschap op de eerste avond wordt lacherig onthaald. Tot er tafels inzakken, dode vissen opduiken en leerlingen ziek worden…

Onderstroom (9789059245235 – € 15,95)

 

IJs

IJs cover

2165. Skye, Colin, River en Jazz leven in een wereld die hard is getroffen door een serie zware natuurrampen die alle infrastructuren en samenlevingsvormen op aarde heeft verwoest. De vier jongeren zijn op zoek naar Civitas, naar wat ze hebben gehoord de enige plek op aarde waar je kan leven zoals voor de klimaatverandering. Het wordt een zware tocht door bar, ijskoud winterweer. Een sneeuwstorm dwingt hen onderdak te zoeken in een nederzetting waar een levensgevaarlijk virus is uitgebroken. Wanneer Jazz besmet raakt, wijzigt dat op een ingrijpende manier hun plannen… IJS is het spannende, adembenemende tweede deel van de apocalyptische ADEM-serie, een coming of age verhaal dat nog lang nazindert. Rauwe, ijzingwekkende momenten en aangrijpende, romantische scènes wisselen elkaar in ijltempo af, en ook de personages zullen je niet koud laten.

IJs (9789059246126 – € 15,95)

 

Team Mortis 8: Engel des doods

Team Mortis 8 cover

De Carrefour supermarkt van Charleroi, België, wordt vlak voor sluitingstijd opgeschrikt. Vijf jongemannen, vermomd met siliconen maskers, overvallen de winkel en vermoorden koelbloedig alle werknemers en aanwezige klanten. De buit lijkt schamel: een paar duizenden euro’s en een armband met een bedel van een engeltje. Slechts één Marokkaans tienermeisje wordt door de overvallers gespaard.

Yuna Tahiri lijdt sinds een jaar aan geheugenverlies en wordt na de feiten bestookt met mails en berichten met beelden van de overval. Ze beleeft de gruwelijke feiten elke dag opnieuw, alsof het de eerste keer is. De zestienjarige Erika Storm wordt samen met Felix Tallon door Celine Schield en de Europese inlichtingendiensten het veld in gestuurd om de zaak te onderzoeken. Terwijl Felix zich ontfermt over slachtoffer Yuna, moet Erika contact zoeken met de turnster Aiko Svilar, die mogelijk gelinkt is aan de feiten. Gevreesd wordt dat met de overval in Charleroi, en na tientallen jaren stilzwijgen, een ongrijpbare en nietsontziende bende opnieuw is opgestaan.

Team Mortis 8: Engel des doods (9789059246102 – € 16,95)