nieuwsauteurs

Dit was de Boekenbeurs 2018


Het grootste boekenfeest van het jaar is weer voorbij. De Boekenbeurs in Antwerpen sloot op 11 november haar deuren voor een jaar, maar voor we definitief afscheid nemen van deze 82e editie, blikken we graag nog eens terug op de mooiste momenten!

 

Klaar… Start!

Op de allereerste dag van de Boekenbeurs 2018 verwelkomden wij een aantal van onze topauteurs zoals Bjorn Van den Eynde, Tine Bergen, Luc Embrechts, Nico De Braeckeleer en Frieda Van Raevels.

Bjorn Van den Eynde Boekenbeurs

Met gepaste trots signeerde Bjorn Van den Eynde dit jaar Team Mortis 8: Engel des doods, het nieuwste verhaal in de reeks rond Erika Storm en het spionageteam. We mochten heel wat fans verwelkomen die de reeks al vanaf deel één volgen, maar zoals elk jaar sloten ook deze keer nieuwe lezers aan die zich nog aan heel wat uren leesplezier mogen verwachten! Bjorn gaf trouwens ook een geweldig interessante lezing voor Creatief Schrijven over schrijven voor jongeren. Een volledig verslag daarvan vind je op Valeries Boekenwereld!

Engel des doods (ISBN 978 90 5924 610 2 –¬†‚ā¨ 16,95)

BB17 Antwerpen Onderbuik

Tine Bergen mocht op deze 82e editie van de Boekenbeurs ook een nieuwe titel aan haar collectie toevoegen, namelijk Onderstroom. Dit boek is het vervolg op Onderbuik en het tweede boek in haar spannende reeks Het College. Het College is een psychologische thrillerreeks over een seriemoordenaar die graag manipuleert. Dus kiest hij slachtoffers, maar ook daders. Hoe makkelijk is het om mensen te doen moorden?

Ben je leerkracht en wil je graag in de klas aan de slag met Onderbuik? Ontdek de uitgebreide lessuggestie over dit jeugdboek!

Wist je dat Onderbuik ook geselecteerd is voor de Kinder- en Jeugdjury Vlaanderen? Neem een kijkje op de website van de KJV en stem op Tine!

Onderstroom cover

Het college: Onderstroom¬†(ISBN¬†978 90 5924 523 5 –¬†‚ā¨ 15,95)

 

 

Ook onze jeugdauteurs waren erbij…

Luc Embrechts Boekenbeurs

Auteur Luc Embrechts signeerde met veel plezier al jouw boeken. Fans van de grappige boeken Uitvinderszootje en Vampierzootje konden hun collectie verder aanvullen, maar ook de liefhebbers van fantasyverhalen zijn bij Luc aan het juiste adres. Alle lezers die een boek zochten vol avontuur konden hun Dir-Yak laten signeren!

Luc stelt zijn boeken graag voor in klassen. Ge√Įnteresseerd om deze auteur naar de school te halen? Bekijk de mogelijkheden op zijn website of neem direct contact op met hem via¬†embrechts.luc@telenet.be.

Dir-Yak 2 cover

Dir-Yak Omnibus 2: Schaduwkrijgers / De stemmen van Ur√Ľ-Nog (ISBN¬†978 90 5924 611 9 –¬†‚ā¨ 15,95)

 

Nico de Braeckeleer Boekenbeurs

Alle paardenfans konden hun prachtige boeken van Manon op de manege laten signeren én tekenen door auteur Nico De Braeckeleer en illustrator Frieda Van Raevels. Daarnaast signeerde Nico De Braeckeleer natuurlijk ook zijn nieuwe reeks voor Young Adults: Adem. Deze postapocalyptische reeks speelt zich af in 2165. Na een serie zware natuurrampen is het gewone leven op aarde verwoest. Sommige overlevenden houden zich staande in bewaakte vestigingen. Anderen zwerven rond, alleen of in bendes. In deze wereld leven de vijftienjarige Skye en de veertienjarige Jazz. Ook het tweede deel, IJs, was net op tijd voor de Boekenbeurs!

IJs cover

ADEM 2: IJs (ISBN¬†978 90 5924 612 6 –¬†‚ā¨ 15,95)

Marieke van Hooff en Melvin

Auteur Marieke Van Hooff en illustrator Melvin kwamen langs om een mooie krabbel te zetten in jouw exemplaar van¬†Dit boek gaat NIET over mevrouw Moes en haar kakkerlakken. Het enige waar ze nog over moesten nadenken, was een pose om samen op de foto te kunnen gaan…

Dit boek gaat niet over mevrouw Moes en haar kakkerlakker

Dit boek gaat niet over mevrouw Moes en haar kakkerlakken (ISBN¬†978 90 5924 398 9 –¬†‚ā¨ 14,95)

 

 

Erin Hunter op bezoek!

Erin Hunter Boekenbeurs

Niemand minder dan Erin Hunter (Gillian Philip) was op zaterdag 2 november aanwezig op de Antwerpse Boekenbeurs! Ze werd live ge√Įnterviewd door Juf Willemijn voor een volle zaal fans. Daarnaast signeerde ze met een ongekend enthousiasme al je WarriorCats– en Bravelands-boeken. Honderden fans gingen met haar op de foto!

Het volledige interview kun je bekijken op het YouTube kanaal van Juf Willemijn op AllStars!

Bravelands 2 De Regelbrekers

Bravelands 2: De Regelbrekers (ISBN¬†978 90 5924 547 1 –¬†‚ā¨ 16,95)

 

Voel je goed in je vel

“We moeten elkaar versterken, elkaar empoweren. In plaats van jaloers te zijn op de trui die iemand heeft gekocht.”

Interview Myrthe Spiteri

Op de voorlaatste dag van de Boekenbeurs verwelkomden we met heel veel enthousiasme Myrthe Spiteri, uitgeefster bij Blossom Books, voor en auteurspodium rond Body Positivity. Samen met Chrostin en de dames van Fille Folle kroop ze op het podium om in gesprek te gaan over vrienden, liefde, sociale media, zelfbeeld, een veranderend lichaam… want opgroeien kan behoorlijk ingewikkeld zijn. Het werd een boeiend gesprek met veel uitspraken die voor iedereen in de zaal heel bekend zijn:

“Iedereen heeft een eigen lichaam. Maar vroeger (toen ik zelf jonger was) was dun goed en dik slecht. Het heeft lang geduurd om me te realiseren dat √©lk lichaam ok√© is.”

Body Positive Power Cover

Body positive power (ISBN¬†978 94 6349 107 5 –¬†‚ā¨ 19,99)

 

Tot slot…

Twee van onze prachtige titels staan in de top vijf best verkochte jeugdboeken van deze Boekenbeurs! Met een derde plaats voor Fantasia XIII: Het Drakeneiland en een vierde plaats voor Team Mortis 8: Engel des doods sluiten wij de beurs af met een grote glimlach. Tot volgend jaar!

Geronimo Stilton Boekenbeurs