tips

Een voorsmaakje van enkele van onze titels, speciaal voor jou!


Op zoek naar een nieuw boek, maar twijfel je over dewelke je moet kiezen? Dat probleem is nu verleden tijd! Neem een kijkje tussen de allerleukste boeken van Baeckens en kies het geschikte boek voor jou!

6+ Jonge lezer

Ik ken een mop! (Smiley) – AVI M3-E3

cover ik ken een mop

‘Ik ken een mop’ is het geschikte boek voor iedereen die graag lacht! Er wordt gebruik gemaakt van eenvoudige woorden en korte zinnen, waardoor het ideaal moppenboek is voor beginnende lezers!

Ontdek hier ‘Ik ken een mop’.

 

Dino Klas: Igwa is bang van het donker (Inge Bergh) – AVI E3

Igwa is bang in het donker

Samen met haar klasgenootjes gaat Igwa op uitstap naar de Vulkaan. Iedereen is blij, behalve Igwa. Ze wil niet op reis, want ze is bang in het donker.

De Dino Klas vertelt grappige en herkenbare verhalen met korte zinnen en eenvoudige woorden. Zo kan je kind vlot zélf lezen.

Je kan het volledige avontuur van Igwa en haar klasgenootjes hier terugvinden.

Ben je benieuwd naar de hele reeks van Dino Klas? Neem dan zeker eens een kijkje op onze website!

 

8+ Kids

De Mol

De Mol speurboek

Heb jij het in je om De Mol te vangen? Ontdek het met het nieuwe speurboek van De Mol! Maak kennis met de tien kandidaten, maar wees aandachtig! Elk van hen kan De Mol zijn…

In dit boek vol puzzelplezier voer je opdrachten uit die telkens leiden tot een nieuwe tip. Zo kom je stap per stap te weten wie De Mol is!

Neem al snel eens een sneak peak in dit supertoffe boek! 

 

Rascal: Het Antonov-mysterie (Luc Embrechts)

Antonov mysterie

Voor een uitwisselingsproject lopen Tess en Daan twee maanden school in het Sint-Antoniuscollege in Sint-Petersburg. Voor hun vertrek hoorden ze in hun geschiedenisles over de mysterieuze Antonov-schat. Niet veel later besluiten ze om tijdens hun reis op onderzoek uit te gaan, maar dat gaat niet zonder slag of stoot.

Ontdek hier ‘Rascal: Het Antonov-mysterie’.

 

Het kattenmeisje: Groene klauwen (Nico De Braeckeleer)

Kattenmeisje groene klauwen

‘Het kattenmeisje: Groene klauwen’ vertelt het verhaal van Cato, een meisje dat zichzelf kan veranderen in een kat en met dieren kan praten. In deze nieuwe reeks worden vriendschap, avontuur, dieren en een tikkeltje magie gecombineerd.

Ontdek hier ‘Het kattenmeisje: Groene klauwen’.

 

Mega Moppenboek 2 (Smiley)

 

Lachen, gieren, brullen met het nieuwe moppenboek van Smiley! Lachkrampen zijn verzekerd! Ook hier wordt gebruik gemaakt van eenvoudige taal en is dus geschikt voor beginnende lezers.

Ontdek hier ‘Mega Moppenboek 2’.

 

10+ Junior 

Adem 1 – Tsunami (Nico De Braeckeleer)

Het is het jaar 2165 en een reeks zware natuurrampen heeft het gewone leven op aarde verwoest. In deze wereld leven Sky en Jazz. Op een dag overvalt een brute bende hun vestiging. Samen met vele andere jongeren worden ze ontvoerd. Zal het hen lukken om te ontsnappen en ergens anders een nieuw leven op te bouwen?

Ontdek ‘Adem: Tsunami’.

Benieuwd naar de volledige reeks van Adem? Neem dan zeker eens een kijkje op onze website!

 

Stormwachter – De Kaarsenmaker van Arranmore (Catherine Doyle)

Eens per generatie kiest het eiland Arranmore een nieuwe Stormwachter om de magische krachten van het eiland in toom te houden en te beschermen tegen vijanden. Nu Fionns opa zijn taken zal neerleggen, is de tijd voor een nieuwe Stormwachter gekomen. Als Fionn met zijn zus naar het eiland gaat, komt het onder zijn voeten tot leven. Diep onder de grond heeft er iemand op hem gewacht. Terwijl de strijd om het Wachterschap op het eiland losbarst, ontwaakt er een duistere vorm van magie die een oeroude oorlog nieuw leven wil inblazen.

Ontdek hier ‘Stormwachter’.

Benieuwd naar het vervolg? Het tweede deel van deze magnifieke serie vind je hier. Het derde deel van de reeks wordt verwacht in het najaar van 2020.

 

12+ Teens

Twee fonkelrode sterren in de blinkend witte sneeuw (Davide Morosinotto)

Twee fonkelrode sterren in blinkend witte sneeuw

Wanneer tweeling Viktor en Nadja twaalf jaar zijn, verklaart Hitler de oorlog aan de Sovjet-Unie. Hun ouders beslissen ze weg te sturen, maar belandden op verschillende treinen. Elk hebben ze een paar schriftjes. Nadja schrijft met blauw. Viktor met rood. Deze schriftjes schrijven ze vol over hun rol in de slag om Leningrad, de winterkoud, onverwachte vriendschappen en de kracht van hoop.

Ontdek het nieuwe boek van Morosinotto hier.

Benieuwd naar meer boeken van Morosinotto? Lees dan zeker Het mysterieuze horloge van Walker en Dawn!

 

Jane Doe: doolhof der dimensies (Jeremy Lachlan)

Wanneer een hevige aardbeving het eiland Bluehaven treft, verdwijnt de vader van Jane. Een koortsachtige zoektocht begint. Al snel blijkt dat het geen eenvoudige reddingsmissie zal worden. Haar vader is verdwaald geraakt in een levensgevaarlijk doolhof van constant veranderende kamers, dodelijke valstrikken en geheimen doorgangen. Bovendien is zij niet de enige die haar vader zoekt…

Ontdek hier ‘Jane Doe: doolhof der dimensies’.

 

14+ Young Adults

Dor (Neal & Jarrod Shusterman)

Door de aanhoudende droogte is het leven een eindeloze lijst van verboden geworden: verboden te lang te douchen, het zwembad te vullen… Maar plots komt er nergens nog een druppel uit de kraan. Het rustige wijkje waar Alyssa woont veranderd binnen de kortste keren in een oorlogsgebied.  En wanneer haar ouders op een dag niet terugkeren, ziet Alyssa zich genoodzaakt om drastische beslissingen te nemen.

Ontdek hier ‘Dor’.

 

Het College: Onderbuik (Tine Bergen)

Cover Het college 1 - Onderbuik

Het college van Vianne staat op zijn kopt wanneer Sander en Lotte plots verdwijnen. Niemand weet waar ze zijn. Vastbesloten om antwoorden te vinden, start Vianne haar eigen onderzoek. Zal het haar lukken om Sander en Lotte terug te vinden?

Ontdek ‘Het College: Onderbuik’.

Ontdek ook ‘Onderstroom’ en ‘Ondergang’, de andere boeken uit deze spannende reeks.

 

Volwassenen

Woordzoekers (Peter De Schepper en Frank Coussement)

cover van woordzoekers

In dit spelletjesboek vind je 270 woordzoekers rond diverse thema’s. Bovendien is het meer dan zomaar een prettig tijdverdrijf! Het vergroot je woordenschat en verbeterd je concentratie.

Ontdek het snel!

 

Sudoku en samurai (Peter De Schepper en Frank Coussement)

cover van sudoku & samurai

In dit boek vind je 460 sudoku’s en samurai-puzzels. In dit boek vol sudoku’s van niveau 2 tot 4 kan je nog een stapje verder gaan, met samurai-puzzels. Dat zijn puzzels die gemaakt zijn van 5 sudoku’s die elkaar overlappen.

Ontdek het snel!