tips

Geef een boek cadeau met Kerst!


Zoek je nog een cadeautje voor kerstmis? Geef een boek cadeau! Je geeft niet alleen een boek: je geeft een verhaal, een ervaring, een reis, … Iets om bij weg te dromen.

Geen idee welk boek je zou kunnen geven? Neem eens een kijkje tussen onze tips hieronder. Voor elke leeftijd (en ja, zelfs mama’s) wat wils!

 Voor de allerkleinsten

 

In bad gaan was nog nooit zo leuk met dit supercoole badboekje van Vinnie Vis! De kleuren komen tevoorschijn wanneer de pagina’s in contact komen met water. Krijgt je kindje er niet genoeg van? Probeer ze dan eens te laten schilderen met water! Geen vlekken en opkuis voor jou, dubbel plezier voor je kiddo.

Voor mama’s

Kinderen nemen geen blad voor de mond. Ze zeggen wat ze denken. Ze flappen alles eruit, tateren dat het een lieve lust is… en flateren erop los. Dan krijg je dus taterflaters. In Mijn Grote Taterflaterboek kun je de taterflaters van je oogappel kwijt, om ze nooit te vergeten en om er elke keer opnieuw weer om te lachen. Een boek om te koesteren en een must-have voor alle ouders, grootouders, meters en peters!

Voor de koddigste kleuters

Ben jij ook gek op regenbogen of vieze sokken? Of denk je eerder: naaah, geef mij maar iets anders? Want dat kan! Met deze superleuke boekjes maak jij zélf het verhaal. Eenhoorn is gek op regenbogen en Dino is gek op vieze sokken zijn boekjes die niet mogen ontbreken onder de kerstboom dit jaar!

Wil je wel interactie, maar ook weer niet ZO veel? Ga dan voor een schuifboekje! Het Circus, bijvoorbeeld. Ontdek alles over je favoriete tent met de leuke schuifelementjes. Uren voorleesplezier!

Zit jij met een echte hondenfanaat in huis? Dan is dit boekje ideaal! Leer alle verschillende soorten honden kennen (en dat zijn er véél!). Herken jij jouw hondje tussen alle 100 honden?

Slim zijn is niet alleen kunnen rekenen, lezen, schrijven of andere schoolse dingen. Slim zijn is ook knutselen, dromen, lief zijn, liedjes zingen en nog zoveel meer. Een fantastisch boek om aan kinderen uit te leggen dat slim zijn niet alleen gaat over hoe goed je het doet op school. Slim zijn is wel duizend dingen

De familie Slotje is een hele keurige familie slotenmakers met een geheim.. ’s Nachts zijn het namelijk niet-zo-keurige inbrekers! Opa Slotje is zelfs de wereldkampioen inbreken! Een fantastisch geïllustreerd (voor)leesboek met een CD vol verhalen en superleuke liedjes! Ook ideaal voor wanneer je zelf eens geen zin hebt om voor te lezen. Dan laat je het de auteur, Marieke van Hooff, gewoon even voor je doen!

Oké, geen boek dit keer, maar heb je stiekem zin in een vleugje nostalgie? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Wij hebben namelijk speelgoed van niets minder dan… Tik Tak! Probeer het maar niet te verbergen, dit was vroeger so-wie-so ook jouw favoriete programma op tv. Met de muziekset, de mozaïekpuzzel, blokkenton, dierenpuzzels of memo spel maak jij gegarandeerd de jongste uit het gezin supergelukkig op pakjesavond!

Voor de flinkste jonge lezers

Daan Quichot is een echte avonturier. Met zijn kat als trouwe metgezel, vertrekt hij op een zorgeloze namiddag, bestemming onbekend. Hij rent, klimt, tuimelt, hobbelt en valt de wijde wereld tegemoet, op weg naar zijn eerste grote avontuur. Of toch niet helemaal? Een heerlijk verhaal zonder woorden, van de tekenaar van ‘Red Rider’ en ‘De Kriegeltjes’.

Fan van supercoole legenden? Dan is de Gouden Eenhoorn iets voor bij jou onder de boom! Het Magische Eenhoorn Genootschap wijdt zich al eeuwenlang aan het begrijpen en beschermen van de ongelooflijke eenhoornmagie. In dit boek onthult het genootschap nog meer geheimen en legenden rond de majestueuze dieren en hun ontdekkers.

Voor de stoere grote kids

Heb jij Abominable al gezien, het verhaal van de jonge Yeti Everest? (Oké, jij misschien niet, maar de kinderen wel.) Dan krijgen ze waarschijnlijk ook niet genoeg van dit superleuke boek! In Everest: de jonge Yeti beleven ze het verhaal van de film opnieuw en opnieuw en opnieuw. Maar geef toe, dat is beter dan de DVD 1000 keer opnieuw moeten opzetten, toch?

Voor alle avonturiers is er nu de nieuwe Fantasia! Nummer veertien al. VEERTIEN! En het avontuur is dikker en spannender dan ooit. Fans van Geronimo Stilton zullen hun hart kunnen ophalen bij de stoten en fratsen van deze supermuis. Ga je mee op reis met Fantasia VIX? (Ook superleuk voor volwassenen. Echt!)

Heb jij een Rebels Meisje in huis? Dan is dit werkboek écht iets voor haar! Met opdrachten als ‘Teken jezelf als je een berg beklimt, schrijf liefdesverklaringen aan je favoriete lichaamsdelen, maak plannen voor je revolutie’ is dit boek het ideale werkboek voor ieder meisje dat haar eigen rebellie plant. Zoals spruitjes katapulteren. Of weigeren te gaan slapen. Of niet anders meer in haar haar willen dan een Elsa-vlecht. (Damn you, Frozen II!) Ik ben een Rebels Meisje past perfect bij de serie Bedtijdverhalen voor rebelse meisjes en is een geïllustreerd werkboek met honderd oefeningen voor rebelse plannen. Snode plannen uitgevoerd! Ahnee wacht, dat is een ander boek… Oepsie.

Draken, draken, draaaaaaaken! Droom jij er net als wij van om over de wolken te scheren op de rug van een echte draak? Wel, daar kunnen we helaas niet voor zorgen, maar we kunnen je wel alles bijleren over de wereld van Hoe tem je een draak!

Voor de kiddo’s op tram 1

Voor alle crazy cat ladies (of gentlemen) in spe hebben we het ongelooflijk populaire eerste deel van de WarriorCats serie opnieuw uitgegeven. En al zeggen we het zelf, het ziet er verdomd goed uit. Volg de doodgewone huiskat Rufus op zijn avonturen in het woud. Lukt het hem om te integreren in de DonderClan, één van de 4 wilde kattenclans in het woud?

In het Grote Rijk van de nakomelingen van de Vijf Prinsessen van Fantasia, was het lang rustig en vredig geweest. Maar uit het niets begon het Rijk van het Eeuwige IJs te smelten, terwijl het Rijk van het Zand oprukte en er steeds meer delen van het Grote Rijk werden bedekt met zand. Het verval zette in, de terreur rukte op. In deze duistere sferen begon er iets te broeien. Bewoners vertrouwden elkaar niet meer en herinneringen aan mooie tijden verwaterden. De nakomelingen probeerden het tij te keren. Tevergeefs. Maar nu is de dag aangebroken waarop, volgens een oude profetie, vijf meisjes tegenover de kracht van het Kwaad, een Kroon van Licht zullen zetten en de vrede in het Grote Rijk zullen laten terugkeren. Klinkt suuuuperspannend, niet waar?! Elin, de fantasy pageturner voor meisjes moét je gewoon cadeau geven aan je favoriete prepuber.

Voor de terrible (of terrific?) teenagers

Jane freaking Doe is een badass eerste klas! Maar écht! Dit boek heeft geen uitleg nodig. Je moét het gewoon lezen. Of cadeau geven. Of beide.

Voor de wijze young adults

Spanning, spanning en nog eens spanning, dat is Blind Verdriet van Bjorn Van den Eynde. Zweden is in rep en roer wanneer in het uiterst noordelijke Torneträsk het naakte lichaam van de jonge Arvid Blomqvist wordt gevonden. Hij is verdronken in zijn eigen zwembad en zijn gezicht is op bloederige wijze verminkt. Vijf mysterieuze puzzelstukjes, die de jongen eerder kreeg, kondigden zijn dood aan. Was hij blind voor het lot dat hem te wachten stond? Team Mortis Blind Verdriet is een bangelijk avontuur voor jong (en oud – trust me).

Verslaafd aan spannende thrillers? Geef dan ook ineens de trilogie van Tine Bergen, het College, cadeau. Het heeft geen zin om maar één boek te kopen, want die lees je gewoonweg in één ruk uit. Better safe than sorry!