over-de-uitgeverij

Graag stellen we je voor aan: Lise!


 

Lise in het kort:

Hoi, ik ben Lise en ik ben uitgeefster bij Baeckens! Ik woon samen met mijn vriend in Antwerpen, in een appartement dat we zelf verbouwd hebben. Sinds kort hebben we ons gezin uitgebreid… met een konijn! Dat wou ik al jaren. Ze heet Lily en ze is het schattigste monster dat er bestaat. We hebben ook een vis, die heet Wat.

Bij Baeckens sta ik mee in voor het uitgeefbeleid; ik bepaal samen met mijn collega’s Evelyne en Liesbeth welke boeken er worden uitgegeven, ik begeleid auteurs, illustrators en vertalers… Een heerlijke job met gigantisch veel afwisseling!

gezinsfoto Lise

Hoe ben je bij Baeckens terechtgekomen?

Ik heb gewoon gesolliciteerd 😊 Ik werk in februari 2019 twee jaar bij het bedrijf. Eeuwige dankbaarheid aan mijn mama, trouwens; zij had de vacature gespot!

 

Als je een dier zou zijn, wat zou je dan zijn?

Ik zou iets heel cool en majestueus willen zeggen, maar ik ga het toch houden op een koala… Mijn vriend vergelijkt me daar soms mee; ik vermoed dat het iets te maken heeft met mijn slaperige oogjes ’s morgens…

 

Hoe ziet een doordeweekse dag eruit voor jou?

Mijn job is eigenlijk zo afwisselend dat geen twee dagen er hetzelfde uitzien… Ik heb natuurlijk vaak veel mails, maar verder varieert het van meetings (intern en extern, met uitgevers of auteurs, distributeurs of illustrators, …) tot teksten nakijken tot calculaties maken, tot op een stockverkoop staan of de Boekenbeurs voorbereiden… Het gaat heel ver!

 

Als je één ding zou mogen meenemen naar een onbewoond eiland, wat zou dit dan zijn?

Mijn lief. Hij is een overlevingstactiek op zich! Door de jaren die hij op de scouts heeft doorgebracht, zou ik me geen zorgen meer maken over overleven…

 

Wat is je favoriete boek(enreeks) uitgegeven door Baeckens?

Ik hou enorm van Team Mortis, maar Dit boek gaat niet over mevrouw Moes en haar kakkerlakken blijft ook een beetje speciaal voor mij: het was het eerste manuscript dat ik las toen ik bij Baeckens begon te werken. Ook naar Jane Doe, een boek dat dit najaar uitkomt (spannend!), kijk ik gigantisch uit.

 

Als je voor de rest van je leven nog maar 1 ding zou mogen eten, wat zou dit dan zijn?

Frambozen. Zonder twijfel.

 

Levensmotto?

Ik ben niet zo van de inspirational quotes, maar ik probeer wel te leven volgens iets dat mijn mama me altijd heeft ingepeperd: ‘Doe nooit iets bij een ander dat je zelf niet graag hebt.’ Ik geloof wel dat goed je toekomt als je goed bent tegen andere mensen. Oh, en ‘Alles komt altijd goed.’ Met een positieve ingesteldheid ben je vaak al halfweg!

 

Nog iets dat je wilt toevoegen, kwijt wilt, de wereld in wilt sturen, …

Blijf lezen! Lezen is volgens mij de beste manier om te ontsnappen aan een wereld waarin je altijd bereikbaar moet zijn, waarin altijd alles snel moet gaan en waarin je hele leven altijd ‘in display’ moet staan. Je doet het op je eigen tempo en op je eigen manier, alleen of met twee, je kunt voorlezen of in totale stilte genieten van een boek… De mogelijkheden zijn eindeloos en je wordt er echt – écht waar – een beter mens van.