auteurs

Interview: Tine Bergen


Tine Bergen publiceerde een paar maanden geleden Onderbuik, het eerste deel van haar nieuwe reeks Het College. Onderbuik is een spannende jeugdthriller over een verliefd koppel dat op mysterieuze wijze verdwijnt. In haar boek zitten vele aanwijzingen en tips die het mogelijk maken om als lezer zelf op zoek te gaan naar de twee vermiste jongeren. Een meeslepend verhaal dat je tot het einde in z’n greep houdt.

Tine is zelf een grote fan van spannende verhalen. Dit bracht haar op het idee om zelf thrillers te schrijven. Een grimmige, mysterieuze sfeer en psychologische spanning mochten zeker niet ontbreken in haar verhalen. De lay-out van het boek is zorgvuldig gekozen om de stemming van het verhaal te versterken. De donkere pagina’s weerspiegelen de donkere gedachten van de hoofdpersonages. Tine is uiteraard heel erg tevreden met zo een wondermooi boek. “Toen ik aan het verhaal begon was ik bang dat het te ingewikkeld zou zijn, dat het me nooit zou lukken om alles te doen kloppen. Zeker omdat er vier verschillende vertellers aan bod komen. Maar uiteindelijk heeft toch alles zijn plaatsje gekregen.”

Cover Het college 1 - Onderbuik

Onderbuik

Wij vinden Onderbuik een fantastisch boek en daarom zijn we heel blij dat Tine al druk bezig is aan deel twee van de reeks. “Onderstroom is bijna klaar. In dat verhaal gaan de leerlingen van het vijfde jaar van het College op survivalkamp op een eiland. Maar er dreigt opnieuw gevaar…” Klinkt spannend, toch?

Op deel twee moeten we nog even wachten, maar Onderbuik ligt alvast in de winkel. Waarom het een ideaal kerstcadeau zou zijn? “Het is een goed verhaal om lekker lang binnen mee in een hoekje te kruipen terwijl buiten het gure weer zijn gang gaat. En om je even helemaal te laten meeslepen in de gedachten van iemand anders.”

Tine Bergen BB17 Antwerpen

De feestperiode bij Tine Bergen

De kerstperiode is overal een vrolijke tijd, maar bij Tine begint de pret ruim voor er pakjes opengemaakt worden: “Ik houd vooral van de voorpret. Onze kerstboom staat er al, er branden heel veel kaarsjes, er hangen kerststickers op de ramen, we bakken koekjes … Ik heb kleine kinderen en die zijn een goed excuus om nog eens helemaal los te gaan in alle kersttradities.”

Op haar verlanglijstje staan naar goede gewoonte veel boeken, maar ook doe-cadeaus, “zoals een dagje Efteling”. En als ze aan haar meest memorabele schrijversmoment van 2017 denkt, vertelt ze over de boekenbeurs. Haar twee nieuwe boeken daar te zien liggen, dat was een heel fijn moment.

Tine wenst al haar trouwe lezers de juiste woorden op het juiste moment, en sluit af met dit zeer mooie gedichtje van Sukha.

Onderbuik van Tine Bergen, Uitgeverij Bakermat, € 15,95

Foto’s © Pieter Wouters