tips

Leestips voor thuisblijvers


De scholen zijn toe en vele kinderen zitten thuis. Het is belangrijk om te denken aan iedereens gezondheid, maar toch kan dat thuiszitten leiden tot verveling. Daarom zetten wij voor alle kinderen en hun ouders enkele van onze leukste educatieve boeken op een rij, voor klein en iets groter!

 

De vrolijk gekleurde boeken van Tom Percival

De boeken van Tom Percival nodigen uit tot praten over gevoelens. Helemaal Norman gaat over uniek zijn en hoe hiermee om te gaan, Lotjes Zorg gaat dieper in op zorgen en wat er mee te doen en Basil Brult leert je kind woede en andere emoties te verwerken. Het vierde boek in deze reeks, Mika maakt vrienden, verschijnt in juni!

Een knotsgek voorleesverhaal

De Familie Slotje van Marieke van Hooff en Henk van der Gugten is het perfecte voorleesverhaal om even te ontspannen. Geen tijd om voor te lezen? Geen nood! Bij elk boek zit een CD met de ingesproken verhalen en met leuke liedjes, passend bij het verhaal.

covers van tom percival boeken en familie slotje

AVI boekjes op elk niveau

Een jonge lezer in huis? Dan hebben wij zeker heel wat tips voor je met ons uitgebreid gamma aan AVI boekjes! Ga mee met Geronimo Stilton op avontuur, lees samen met de Ik lees samen met jou – reeks, duik de gekke wereld in van De taalbende of lees met de Zo lees ik boekjes. Neem zeker een kijkje op onze producten pagina voor al onze AVI boekjes!

Onze titels met lesbrieven

Wist je al dat we ook heel wat lesbrieven op onze website hebben staan, die je gratis kan downloaden? Deze kun je ook inzetten om samen met je kind in dialoog te gaan over een brede waaier aan onderwerpen. Of je kunt ze ook zelfstandig aan het werk zetten met enkele leuke opdrachtjes in het thema van het boek. Bekijk alle lesbrieven hier: klik!