tipsauteurs

Liefde voor avontuurlijke Daan Quichot!


Vanavond eten we spaghetti, net zoals Daan en Opa Pier. Wij halen onze kaas in de winkel, maar Daan … die schraapt zijn kaas rechtstreeks van de maan.


Copyright Stedho

Daan Quichot is een echte avonturier die op een namiddag vertrekt naar onbekend terrein samen met zijn kat als trouwe metgezel. Zijn doel? De lekkerste ingrediënten halen voor de spaghetti van Opa Pier. Bovendien doet hij dit allemaal zonder woorden.

Waarom is dit prentenboek nu zo speciaal? Het is een voorleesboek … zonder woorden! Lees hieronder nog vijf redenen waarom jij dit boek écht moet openslaan.

1. De prachtige tekeningen

Tekenaar Stedho is geen onbekende in het striplandschap. Hij illustreerde al eerder Red Rider en De Kriegels. Het is dan ook geen verrassing dat de illustraties in Daan Quichot prachtig zijn. Hij heeft oog voor detail waardoor de tekeningen voor je ogen tot leven komen en bovendien een unieke tekenstijl die zorgt voor een al even uniek verhaal.

2. Groots avontuur, kleine held

Daan Quichot is een kleine held met grootse plannen. Hij gaat alle uitdagingen aan en schrikt van niets terug. En deze Daan is gebaseerd op de oorspronkelijke held van de reisavonturen: Don Quichot.

Copyright Stedho

“Het is een boekje voor iedereen die zich durft en wil overgeven aan de verbeelding en verwondering.”
– Stedho

 

3. Geschikt voor alle leeftijden

Door de grootste avonturen geniet klein maar ook iets ouder van dit prachtige boek. Het kan worden voorgelezen of worden bekeken. Of laat gewoon je eigen fantasie de vrije loop en vul de illustraties aan met je eigen woorden.
Zoals Stedho het zelf verwoordt: “Het is een boekje voor iedereen die zich durft en wil overgeven aan de verbeelding en verwondering. Voor iedereen die houdt van het Kleine in grote verhalen en het Grote in kleine verhalen. Voor iedereen die het kind of de dromer in zichzelf of de ander koestert. Voor iedereen die graag de magische grens tussen droom en werkelijkheid opzoekt.”

4. Elke keer wat anders

Stedho ervaarde het tekenen van Daan Quichot alsof zijn verbeelding met hem aan de haal ging, als een dolle rit op een glijbaan. Het is een ontdekkingsreis in je hoofd, een puur beeldverhaal dat telkens weer een beetje anders is.

5. Representeert de Vlaamse Literatuur

Ingrediënten verzamelen is niet Daan Quichot zijn enige avontuur, in 2020 is zelfs hij al meegereisd naar Angoulême, waar hij de Vlaamse literatuur mocht representeren op het Angoulême International Comics Festival! Dit is het tweede grootste comic festival in Europa en het derde grootste wereldwijd. Zeker iets om trots op te zijn dus!

Daan Quichot
De spaghetti van opa Pier
Stedho
€ 14,95

Nog niet helemaal overtuigd? Bekijk dan hier de eerste tien pagina’s! En bestel daarna Daan Quichot hier 😋.