acties-en-wedstrijden

Oproep: deel jouw favoriete teddy op wereldautismedag!


Ken jij Jack en Beer al? Nee? Lees dan snel verder voor een kennismaking!

Jack en Beer zijn beste vrienden. Beer zorgt ervoor dat Jack niet zo bang of verlegen hoeft te zijn. Beer is Jacks link met de buitenwereld. Maar op een dag verdwijnt Beer opeens. Jack voelt zich eenzamer dan ooit, met een groot gat in de vorm van een beer in zijn hart.
Het nieuws van Jacks verloren Beer gaat als een lopend vuurtje rond, en al snel krijgt Jack troostende berichten van vreemden van over de hele wereld. Daarna beginnen de pakketjes aan te komen, vol knuffels van lieve mensen die Jack willen helpen. En hoewel Jacks verdriet ietsje minder wordt van al dat medeleven, zit de echte Beer er niet bij. Jack realiseert zich dat hij misschien iets kan doen om anderen met een beervormig gat in hun hart te helpen…

Dit prachtige boek over liefde, verlies en de draad weer oppakken is geïnspireerd op een waargebeurd verhaal van Jack en zijn geliefde beer. Jacks autisme wordt in het boek op subtiele wijze aangestipt waardoor het boek universeel toegankelijk en aansprekend is.

cover van jack en beer en tweet over echte jack en beerOp 2 april, wereldautismedag, willen wij helpen met het creëren van bewustzijn voor mensen met een autisme spectrum stoornis. Daarom willen we jullie vragen om op 2 april via Instagram of Facebook een foto te delen van jouw favoriete teddybeer met #WereldAutismeDag #JackenBeer en vergeet ook zeker niet om ons (@Baeckensbooks) te taggen.

Wij kijken al uit naar jullie super leuke, schattige, coole en creatieve teddyberen!