nieuws

Prijswijziging 2019


Zoals vele fans van de WarriorCats of Bravelands misschien al wel gezien hebben, zijn de prijzen van de boeken in 2019 opgeslagen.

Waarom zijn sommige boeken duurder geworden?

In Nederland wordt vanaf 1 januari 2019 het lage BTW-tarief van 6% verhoogd naar 9%. Dit geldt dus ook voor boeken, en concreet betekent het dat de uitgeverij nu een groter percentage van de verkoopprijs moet afdragen aan de belastingsdienst. Voor één boek is dat niet zo erg, maar als je bekijkt hoeveel boeken wij per jaar maken en verkopen, zorgt dat natuurlijk voor heel grote verschillen! Om dat verschil op te vangen zullen sommige boeken in de toekomst ietsje duurder zijn.

We zien je nu denken: maar Baeckens Books is toch een Vlaamse uitgeverij? Dat klopt, en in Vlaanderen blijft het tarief van 6% gelden. Heel veel boeken uit ons aanbod worden echter ook in Nederland verkocht. Dit geldt bijvoorbeeld voor WarriorCats en Bravelands, maar ook voor een heleboel andere boeken. Om te vermijden dat er verwarring ontstaat door verschillende prijzen voor hetzelfde boek, hebben we ervoor gekozen om de prijzen gelijk te houden en dus ietsje op te trekken. We doen natuurlijk ons best om onder de 20 euro te blijven, maar dit lukt jammer genoeg niet altijd.

We hopen natuurlijk dat onze trouwe lezers met evenveel enthousiasme blijven verderlezen!