nieuwsagenda

Voorleesweek


De voorleesweek vindt dit jaar plaats van 17 tot 25 november en staat in het teken van baby’s en peuters. Want voorlezen is plezier voor jong en oud! Hier vind je alvast enkele boeken om mee aan de slag te gaan.

Uki: Kijkboek eerste woordjes

Naarmate je baby groeit, worden geluiden en visuele prikkels steeds belangrijker. Door beelden aan te wijzen en woordjes voor te zeggen, help je je kindje om dingen te herkennen en woorden te leren. Met dit leuke kijkboek van Uki stimuleer je de taalontwikkeling van je kind. Een groot kijkboek voor peuters over herkenbare thema’s: spelen, eten, de natuur, het lichaam, kleuren, tegenstellingen en vormen.

UKI mockup

Uki: Kijkboek eerste woordjes (9789059245969 – € 14,99)

 

Sprookjes in actie: Sneeuwwitje en De drie biggetjes

Voorlezen wordt extra leuk dankzij de interactieve elementen in deze kleurrijke boekjes. Sneeuwwitje en de drie biggetjes waren nog nooit zo leuk!

Sprookjes in actie Sneeuwwitje Sprookjes in actie de drie biggetjes

Sprookjes in actie: Sneeuwwitje (9789492616272 – € 14,99)

Sprookjes in actie: De drie biggetjes (9789492616289 – € 14,99)

 

Mijn schuifboekje: Mijn lichaam en Slaap lekker!

Ontdek elk plekje van het menselijk lichaam en de verschillende stappen van bedtijd, dankzij eenvoudige en makkelijk te bedienen schuifstrookjes.
Zin in een leuk spelletje? Probeer op de laatste pagina te raden wat achter de flapjes zit… Ideaal om voor te lezen aan de allerkleinsten!

Mijn schuifboekje: Miijn lichaam  Mijn schuifboekje: Slaap lekker!

Mijn schuifboek: Mijn lichaam (9789492616258 – € 12,99)

Mijn schuifboek: Slaap lekker! (9789492616265 – € 12,99

 

Kleine Spruit

Klein Spruit was wel heel erg klein bij zijn geboorte. Hij kon slapen in een luciferdoosje en rondrijden in een speelgoedwagen. Eens op school, viel zijn grootte plots erg op. Maar gelukkig was er toch iets waar hij goed in was… Fijn, niet moraliserend verhaal over afwijken van de norm en talenten. Met leuke, humoristische illustraties en een heerlijk voorleesritme.

Cover Kleine spruit

Kleine Spruit (978 90 5924 127 5 – €12, 95)

 

Er was eens…

Op zoek naar een prachtig sprookjesboek? Ontdek de sprookjes van Assepoester, Belle en het Beest, Sneeuwwitje en nog vele anderen in hun originele vorm!

Dit prachtige prentenboek zit vol humor, spanning en ontroering en vooral… vol rijm! De kleurrijke illustraties brengen de sprookjes echt tot leven. Op elke pagina zal je telkens nieuwe details ontdekken! Zo maakt niet alleen de hilarische tekst, maar ook de originele tekenstijl ‘Er was eens…’ tot een echt musthave sprookjesboek!

Er was eens

Er was eens… (9789492616029 – € 14,95)

 

Dit boek gaat NIET over mevrouw Moes en haar kakkerlakken

Maar waar gaat het dan wel over?

Over de familie Ginderachter: een familie die iedere dag wiebelt tussen 10 en 12. Over de president van Madagaskar. Over de rotte tand van de pekinees van de Minister van Buitenlandse Zaken. Over ringstaartmaki’s, een verdachte butler en een schietgrage veiligheidsagent. Over vermeende vliegtuigkapingen, baobabvruchten en over tandflossen. Over personages die tilt slaan en vertellers die daar mee om moeten gaan.

Dit boek gaat NIET over mevrouw Moes en haar kakkerlakken gaat echt niét over mevrouw Moes (en ook niet over haar kakkerlakken), maar het is wel één van de meest hilarische boeken ooit gelezen! Het is het tiende boek van Marieke Van Hooff en de geweldige tekeningen van Mister Melvin (bekend van onder andere De bokrokker van het Geluidshuis) maken het boek nòg beter.

Dit boek gaat niet over mevrouw Moes en haar kakkerlakker

Dit boek gaat NIET over mevrouw Moes en haar kakkerlakken (9789059243989 – € 14,95)

 

Team Mortis – Het Romeo & Juliet mysterie

Op zoek naar een voorleestip voor jongeren vanaf 12 jaar? Team Mortis is dé serie bij uitstek. De auteur Bjorn Van den Eynde is ook scenarioschrijver en weet als geen ander de spanning op te bouwen. Flitsende actiescènes worden afgewisseld door catchy dialogen en diepe emoties. Geloof ons, deze boeken zullen zéker in de smaak vallen bij jongeren.

‘De spanning drijft je elke keer weer tot op het puntje van je stoel.’ – Valeries Boekenwereld

Team Mortis 1 3D cover

Team Mortis 1: Het Romeo & Juliet mysterie (978 90 7782 684 3 – € 16,95)

 

Hebben jullie leuke voorleesmomenten beleefd met onze boeken? Laat het ons weten via Facebook of Instagram!

Veel voorleesplezier!