Informeren. Inspireren. Bewegen. Verder denken.

 
 
2021
Pelckmans

Pelckmans Uitgevers krijgt een nieuw logo om het merk Pelckmans duidelijk in de markt te zetten.

2020
Pelckmans

Pelckmans

Pelckmans uitgevers herschikt merkenportefeuille en legt focus op één sterk merk ‘Pelckmans’.

2016

Pelckmans uitgevers

In juni wordt de nieuwe groepsstructuur Pelckmans uitgevers gepresenteerd. Pelckmans uitgevers positioneert zich als een ambitieuze uitgeverij die als onafhankelijke, sterke speler een hoogkwalitatief aanbod voor de brede lezersmarkt wil brengen.

2016

Pelckmans Pro

In april wordt ook Pelckmans Pro gelanceerd. Deze uitgeverij richt zich op de professionele en algemeen wetenschappelijke markt.

2016

Uitgeverij Van Halewyck

Per 1 januari maakt Uitgeverij Van Halewyck deel uit van Pelckmans uitgevers. Ook wordt er gestart met de promotie en import van een aantal belangrijke Nederlandse uitgeverijen.

2015

Uitgeverij Polis

Begin maart wordt literaire fictie en non-fictie uitgeverij Polis opgericht. 

2013

Uitgeverij Abimo

Uitgeverij Abimo wordt begin januari 2013 overgenomen. Abimo biedt een kwalitatief aanbod additionele educatieve publicaties en een uitgebreid zorgfonds. Ook een beperkt kinder- en jeugdboekenfonds is onderdeel van deze uitgeverij. 

2012

Logistiek centrum

Er wordt gestart met de bouw van een gloednieuw logistiek centrum.

2012

Kalmthout

Uitgeverij Pelckmans is uitgegroeid tot een van de hoofdrolspelers op de Vlaamse educatieve uitgeefmarkt en verhuist naar Kalmthout. Ook verschijnen de eerste leerboeken voor de Franstalige markt onder de naam ‘Editions Pelckmans’.

2004

Basisonderwijs

De eerste handboeken voor het Basisonderwijs verschijnen.

1995

Thom Pelckmans

Uitgeverij Pelckmans versterkt gestaag haar positie in het secundair onderwijs. Thom Pelckmans neemt de leiding van de uitgeverij over en volgende jaren zal het aanbod educatieve methodes serieus uitbreiden. 

1986

Uitgeverij Pelckmans

Uitgeverij De Nederlandsche Boekhandel wordt omgedoopt tot Uitgeverij Pelckmans. De Nederlandsche Boekhandel bleef als boekhandel bestaan tot in 1999.

1973

Albert Pelckmans

Albert Pelckmans trekt zich terug uit het boekenvak. 

1968

Kapellen

De uitgeefactiviteiten van De Nederlandsche Boekhandel verhuizen naar Kapellen. De zonen van Albert Pelckmans, Jan en Rudi, komen aan het hoofd van de uitgeverij te staan. De derde zoon, Luc, nam de leiding van de eveneens in Kapellen gevestigde Drukkerij Ripa. 

1945

De Tweede Wereldoorlog

Na de Tweede Wereldoorlog werd het literaire fonds afgebouwd en verschuift de focus naar wetenschappelijk en essayistisch werk en ook naar schoolboeken. 

1934

Albert Pelckmans

Albert Pelckmans, voorheen vrijwilliger in de boekhandel, wordt op drieëntwintigjarige leeftijd directeur en eigenaar. Hij zal na enkele jaren de tot dan toe eerder beperkte uitgeefactiviteiten succesvol uitbouwen.  In eerste instantie zorgt hij voor uitbreiding van het eigen literaire fonds, o.a. met het werk van Maurice Gilliams en Karel Jonckheere.

1892

De Nederlandsche Boekhandel

Oprichting van De Nederlandsche Boekhandel in Antwerpen. Doel van de vennootschap: “Zij heeft voor doel het drijven van boekhandel en aanverwante vakken in den meest algemeenen zin des woord, bijzonderlijk het bevorderen van Noord- en Zuidnederlandsche uitgaven”. De Nederlandsche Boekhandel wordt een belangrijke importeur van Nederlandse uitgaven in Vlaanderen. 


 

Copyright © 2021 - Pelckmans Uitgevers nv - Algemene voorwaarden | Privacy | Cookies| Klokkenluidersregeling