Wie is wie

Foto Jos

Ervaren Entrepreneur

Baeckens dankt onder andere haar bestaan aan Jos. Deze gedreven ondernemer is daardoor een beetje de vader van ons allemaal. Met zijn alziend oog houdt hij de boel (en ons!) in de gaten, stuurt hij bij waar nodig en zorgt hij er mede voor dat alles op rolletjes loopt. Ook voor gouden raad, boeiende verhalen over het boekenvak doorheen de jaren en een onuitputtelijke snoepkast kan je steeds bij hem terecht!

jos@baeckensbooks.be
Gedelegeerd bestuurder
Foto Stijn Baeckens - CEO

Vindingrijk Visionair

Stijn is de drijvende kracht achter Baeckens. Als directeur bepaalt hij de koers van het bedrijf. Ben je geïnteresseerd in de werking van ons bedrijf, heb je een zot idee, of zoek je een nieuwe samenwerking? Stijn staat voor je klaar.

stijn@baeckensbooks.be
CEO
Foto Ellen Peremans

Hulpvaardige Heldin

Elke kapitein heeft een tweede stuurman nodig! Ellen ondersteunt Stijn bij het dagdagelijkse reilen en zeilen (hihi, zeilen) van het bedrijf en is daarbovenop nog eens ongelooflijk sympathiek! Ze is ook onze grootste speelvogel in da house en leidt de productie van onze puzzels en spelletjes in goede banen!

ellen@baeckensbooks.be
Directieassistent & Product manager speelgoed
Foto Evelyne Van der Niepen

Vakkundige Verhalenverteller

Al die superschattige boekjes die je ‘aaaah’s’ en ‘ooooh’s’ ontlokken? Dat is het werk van Evelyne! Zij speurt en zoekt naar de allerleukste boekjes voor in je kiddo’s boekenkast. Oh ja, hadden we al verteld dat ze onze in-house kenner is over dino’s?

evelyne@baeckensbooks.be
Uitgever / Redacteur
Foto Liesbeth Elseviers

Waanzinnig Woordwonder

Liesbeth is onze brands hunter — Smiley, Trolls, Spirit, Minions… Liesbeth kent ze door en door (ze kan Smiley-moppen tappen aan de snelheid waarmee trol Cooper taartjes poept). Ze kan ook ernstig zijn, hoor. Als het echt moet. Dan fileert ze je tekst en haalt ze er de laatste foutjes uit. (Idem voor je mails.)

liesbeth@baeckensbooks.be
Uitgever / redacteur
Foto Waldo Cattrysse

Geduldige Gangmaker

Where is Waldo? Die is de juiste leveranciers aan het zoeken en aansturen voor al die boeken, displays en andere projecten. Papierkeuze, afmetingen bepalen, stipte leveringen regelen, last minute displays verzorgen, niets is hem te veel! Waldo, wij zijn heel blij dat we jou gevonden hebben.

waldo@baeckensbooks.be
Productiemanager
Foto Julie Vangeel

Vrolijke Vormgever

Niet alleen de tekst moet juist zitten, hij moet ook op de juiste manier op de correcte pagina’s terechtkomen. En die cover, die moet er natuurlijk ook mooi uitzien! Deze parel zorgt er op dagelijkse basis voor dat al onze producten stuk voor stuk ook wondermooie pareltjes zijn.

julie@baeckensbooks.be
Grafisch vormgever
Foto Walter Ceuppens

Creatief Cijferwonder

Walter is de immer vriendelijke financiële waakhond van de uitgeverij. Bij hem kan je terecht voor je vragen in verband met facturen en betalingen. Lunchen we te veel op kosten van de zaak? Dan heeft Walter dat ook zeker gezien! Jammer genoeg… Proost!

boekhouding@baeckensbooks.be
Boekhouder

Dartele duizendpoot

Bel of mail je ons, veel kans dat Sofie jou te woord te staat. Maar er is nog meer werk dat door haar vingervlugge handen gaat. In een handomdraai zorgt ze ervoor dat alle bestellingen afgehandeld worden en onze boeken zo snel mogelijk in de boekhandels belanden. En dan zeggen we allemaal in koor: dankjewel, Sofie!

sofie@baeckensbooks.be
Bestellingen / Administratie
Foto Jeroen Coene

Rasechte Roadtripper

Vlaanderen heeft geen geheimen meer voor Jeroen! Dagelijks trekt hij het land door om de leukste boekenbeurzen op school en niet-te-missen outlets te verzorgen! Heb jij een fantastische locatie voor een boekenbeurs of een -outlet? Dan ziet hij jouw mailtje graag verschijnen!

jeroen@baeckensbooks.be
Beursmanager
Foto Koen Diddens

Olympisch Organisator

Het regelen van jouw bestelling? Koen. Het organiseren van de volledige boekenbeurs in Antwerpen? Koen. Het opvolgen van alle andere evenementen? Koen. Het opvolgen van de activiteiten van Boekhandel Pardoes? Koen. Zonnetje in huis? Koen. Kortom, voor al het dagelijks reilen en zeilen van Baeckens moet je bij hem zijn!

koen@baeckensbooks.be
Verantwoordelijke Bookinvest

Mediawijze Marketeer

Een reclamespotje gezien op TV of een bonnetje bij je favoriete tijdschrift? Daar zit Wim voor iets tussen. Hij kent de mediawereld op zijn duimpje en weet precies op welke boeken of DVD’s jij je zinnen hebt gezet. Hij houdt de verkoopcijfers nauwlettend in de gaten en heeft een neus voor nieuwe hits.

wim@baeckensbooks.be
Marketing & Sales

Vakkundig vertegenwoordiger

Wannes is de laatste nieuwe matroos op het Baeckensschip! Hij reist met plezier naar alle boekhandels in Vlaanderen. Dat kan hij als de beste, want ook buiten de uurtjes is hij de globetrotter van dienst. Ben je hem even kwijt? Dan vind je hem hoogstwaarschijnlijk terug met een gitaar in de hand of met zijn neus in een Geronimo Stiltonboek. Old habits never die!

wannes@baeckensbooks.be
Sales onafhankelijke boekhandels

Spontane salesman

Het salesteam kan niet zonder de helpende hand van Philippe. Hij zorgt ervoor dat elk product bij de juiste verdeler terecht komt. Zie je de nieuwe releases van Baeckens in de winkelrekken? Dan is dat het werk van Philippe.

philippe@baeckensbooks.be
Sales

Collegiale communicatiegoeroe

Ervoor zorgen dat jij over onze boeken hoort, dat is Klaartjes dagelijkse missie! Gewapend met clevere facebookposts, propere nieuwsbrieven, en coole (ja ze komt uit de nineties) acties, gaat ze door tot ook jij je overgeeft! Ook griezelige drieletterwoorden als SEO en SEA schrikken Klaartje niet af.

klaartje@baeckensbooks.be
Marketing

Onbedrukte organisator

Michaël zorgt voor een waterdichte online omgeving. Van SEO tot de optimalisatie van de e-commerce, je kan bij hem terecht. Websites creëren en deze er tip top in orde laten uitzien is zijn sterkte. Zoek je Michaël? Kijk eens online! Want websites zijn zijn natuurlijke habitat.

michael@baeckensbooks.be
Marketing