Persberichten

Hieronder vind je al onze recente persberichten. Wil je in de toekomst graag persberichten ontvangen via mail of wil je een recensie-exemplaar aanvragen? Stuur dan een mail naar marketing@baeckensbooks.be. Voor vragen of marketing-acties kan je mailen naar klaartje@baeckensbooks.be.

 

19 april 2021

Uniek, taboedoorbrekend en inclusief voorlichtingsboek

 

Hoe maak je een baby? is een taboedoorbrekende, inclusieve gids over het begin van elke familie. Het hele boek is geschreven in genderneutrale taal en heeft dus een heel inclusieve aanpak. Zo spreekt het boek niet over ‘de zwangere vrouw’, maar wel over’ de persoon die de baby draagt’. Ook krijgt geen enkele baby voornaam-woorden als hij of zij, maar wordt er consequent voor een non-binaire verwoording gekozen. Dat alles maakt Hoe maak je een baby? een uniek voorlichtingsboek.

12 april 2021

Mol verovert harten van peuters en kleuters

Mol bouwt een raket en Mol kan iets zijn de twee nieuwste Molboekjes. In deze superschattige reeks kom je alles te weten over Mol en zijn vriendengroep. Die focus op vriendschap en alles wat daarbij komt kijken, maakt de boekjes zo uniek voor peuters en kleuters. Elk boekje heeft een ander thema. Zo gaat Mol bouwt een raket over heimwee en Mol kan iets over dat iedereen een talent heeft. Bovendien zijn de boekjes op rijm geschreven. Dat vinden kleuters niet alleen leuk, maar vergroot ook hun taalgevoel.

 

26 maart 2021

F.C. De Kampioenen kerstspecial nu op DVD

 

Kerstmis vieren op 1 april, mijn gedacht! Dertig jaar na het begin en tien jaar na de laatste aflevering komen
De Kampioenen samen voor een kerstspecial. Op 1 april verschijnt de kerstspecial op dvd. In de box zit niet alleen een dvd met de extra lange kerstaflevering, maar ook een dvd met de making off van de aflevering en een interview met de acteurs. De Kampioenen hebben ook voor een leuk cadeautje gezorgd; een exclusieve puzzel van de kast van net geen 100 stukjes, die in een apart vakje in de box zit.

 

18 maart 2021

Grootste online boeken-lancering ooit met meer dan 2500 leerlingen

 

De Tempeljagers: de vloek van de Inca’s van Michael Reefs is het derde deel van een van de meest succesvolle kinderboekenseries van dit moment. Speciaal voor de verschijning van het boek organiseert Michael Reefs vandaag de grootste online boekenlancering ooit. Onder leiding van Susan Smit zullen ruim 2500leerlingen uit het lager onderwijs een uur lang een kijkje kunnen nemen in het leven van een schrijver, en zal Michael Reefs al zijn geheimen over de Tempeljagers-serie delen. Ook enkele Vlaamse scholen nemen deel aan de digitale boekenlancering.

cover dagboek gurty 1

 

12 maart 2021

Het dagboek van Gurty: vakantie op het platteland

 

Eindelijk is het zover: de Franse bestseller Het Dagboek van Gurty komt uit in het Nederlands. In Frankrijk zijn er al ruim 200.000 Gurtyboeken verkocht, tijd dus dat de Nederlandse vertaling uitkomt. En op 15 maart is het zo ver: dan zal Gurty ook Vlaanderen en Nederland veroveren met het eerste boek in de serie, vertaald door Edward van de Vendel.

 

10 maart 2021

Hoe ging dat ook alweer?

 

Hoe ging dat ook alweer? is een gloednieuw, taboedoorbrekend sprookjesboek. De eeuwenoude, klassieke sprookjes zijn niet meer van deze tijd, of toch volgens Heidi en Henk. Daarom besloten ze hun stoute schoenen aan te trekken en tien bekende sprookjes hilarische twists te geven. Hoe ging dat ook alweer? is een eigentijds sprookjesboek met inclusieve tekeningen. Je vindt er sprookjesfiguren in alle maten, vormen en kleuren en de prinsen vallen niet altijd voor de prinsessen. Hoe ging dat ook alweer? is een sprookjes-boek bomvol diversiteit, humor en vrolijke tekeningen.

 

2 maart 2021

Allereerste Belgische Songfestivalboek is uit

 

65 jaar België op het Songfestival. Alle artiesten. Alle verhalen. Met deze titel verschijntop 15 maart het eerste boek dat de beroemde en beruchte Belgische geschiedenis over het Eurovisiesongfestival belicht. Auteurs Jonathan Hendrickx en Jasper Van Biesen legden de focus niet enkel op de feitelijke geschiedenis, maar ook op de artiesten en hun persoonlijke verhalen en ervaringen. 35 ex-deelnemers, van Clouseau tot Sandra Kim en Laura Tesoro, laten een soms verrassende en emotionele getuigenis van hun deelnamehoren. Songfestivalcommentator Peter Van de Veire schreef het voorwoord bij het boek.