SCHOLENACTIE

Kleuters

Op een grote paddenstoel

Waarom zat kabouter Pinnenmuts toch zo heen en weer te wippen op die rode paddenstoel?

Een ontzettend leuk boek om in de klas mee aan de slag te gaan rond het thema ‘herfst’; zingen en vertellen, maar ook knutselen en bewegen. Achterin vind je een bundel vol leuke activiteiten.

Mol verovert harten van kleuters

Een ultraschattig hoofdpersonage, verhaaltjes op rijm en herkenbare situaties zijn de succesformule voor Mol. De nieuwe peuterreeks is al toe aan z’n 6de en 7de boekje uit de reeks. En dat hebben we allemaal te danken aan het fantastische duo Marieke en Henk.

Beginnende lezers

De School voor Monsters

De School voor Monsters is een sterk educatief concept voor oudere kleuters en beginnende lezers. De boekjes zorgen voor een naadloze overgang tussen voorlezen, samenlezen en zelf lezen. 

Kleuters kunnen eerst luisteren en genieten van het verhaal. De rijmstructuur laat hen stilaan ook meekijken naar de tekst en meelezen.

Narwal en Kwal

Met Narwal en Kwal gooit illustrator Ben Clanton het over een nieuwe boeg. De opbouw van pagina’s doet denken aan die van een strip of graphic novel.

Die tekenstijl in combinatie met twee olijke personages en grappige dialogen krijgt beginnende lezers aan het lezen.

Isabelle Gielen

Als specialist in beginnende geletterdheid weet logopediste Isabelle Gielen als geen ander op welke manier je een kind het leren van letters het best kunt aanreiken.

Met ‘Aap leest een letter’ maakte Isabelle een vernieuwend letterboek. Ook de samenleesboekjes zijn een aanrader. Ze zorgen voor een leuke overgang tussen voorlezen en zelf lezen.

Cover lessuggesties aap leest een letter

Gevorderde lezers

Kelly Theunis

Kelly Theunis is zorgcoördinator en auteur. Ze wist te beroeren met haar debuut ‘Dessertvorkjes en andere belangrijke dingen’, een leesboek over Loulou en haar zoektocht naar een papa. 

Dit najaar brengt ze een tweede boek uit: ‘Mijn zus is mijn schat’. Daarin staat het rouwproces van Marcel centraal, een jongen die zijn zus verloor aan kanker.

De nieuwe Fantasia komt eraan

In een vergeten rijk heeft het Leger der Onzichbaren in het geheim een nieuwe aanval beraamd.

Geronimo Stilton wordt ingeschakeld om het op te nemen tegen deze venijnige vijand. 

STEM

Wetenschap met een twist!

Nood aan variatie in je wiskundeles?

Leuke puzzels zetten je leerlingen op een speelse manier aan het denken.